– Vad gör John Romero med nuförtiden då?
– Han berättar vad han gjorde förr i tiden.

Så är det, för herr Romero har färdigställt den utlovade självbiografin Doom Guy: Life in First Person, och boken släpps i juli. Där berättar Romero om sin stökiga uppväxt, om sin insats hos Id Software, hur stilbildarna Wolfenstein 3D, Doom och Quake blev till och om sin egen roll i den processen.

Om berättelsen låter bekant är det kanske för att du redan läst Masters of Doom, David Kushners bok från 2003 om Id Software, Romero och John Carmack. Men i Doom Guy ger en av huvudpersonerna sin egen bild av de tidiga turerna kring ett av spelhistoriens mest stilbildande företag och personerna bakom det. Och ska vi tro vad som sades när projektet avtäcktes så blir det en "positiv berättelse".

Doom Guy släpps den 18 juli i USA. Den fysiska boken kostar 27,50 dollar medan den digitala Kindle-varianten blir din för 12 dollar.

Annars då? Ja, Romero jobbar visst på ett större FPS-spel, men detaljer okända. Häromåret släppte hans Romero Games spritsmugglarstrategin Empire of Sin som fick ett lite vattnigt mottagande (men godkänt från FZ). Han var kanske lite skakigt star-struck efter att ha pratat med FZ strax innan.