SR har i dag släppt bilder på ett 50-tal blomsterkransar. Till var och en av dessa hör en sommarpratare som ostört får berätta om sitt liv. För oss gamers är ett namn extra intressant: Patrick Söderlund.

Den 7 augusti berättar Söderlund om sitt liv, och för oss spelintresserade kan det bli intressant lyssning: han var med och grundade Refraction (som gjorde Battlefield-föregångaren Codename: Eagle), han var VD för Dice under Battlefield 1942- och BF2-åren och han har haft höga positioner hos EA och EA Sports.

2018 startade han tillsammans med ett par namnkunniga Dice-veteraner Embark Studios i Stockholm. Den har två shooters på gång: The Finals (som betatestades i våras) och Ark Raiders. Söderlund har även spelat volleyboll på elitnivå, men gissningsvis lämnar han även plats för lite spelsnack.

Så här säger han själv inför programmet:

– Mitt liv är ett pussel av perioder. Varje gång jag stängt en era och gått vidare har delar av min historia fått nytt ljus. Gemensamt för alla perioder, bra som dåliga, är att de bär på frågan: "förtjänar jag det här?"

Förra året sommarpratade It Takes Two-skaparen Josef Fares, så det är en fin tradition med spelutvecklare de odlar, de där radiomänniskorna.