Assassin's Creed fyllde 15 år i fjol, och Mirage blir den försenade födelsedagspresenten. Under kvällens Ubisoft Forward fick vi vår första fylliga gameplay-genomgång av actionäventyret, och intrycket består: detta är ett Assassin's Creed av den gamla skolan. I synnerhet är spelet en hommage till originalet, då vi tar oss tillbaka till heta, sandiga Mellanöstern.

Bagdad (jämförs med storleken på Revelations Konstantinopel och revolutionära Paris i Unity) på 800-talet är skådeplatsen, och vår hjälte är den komplicerade Basim Ibn Ishaq, känd från Assassin's Creed Valhalla. Parkour, stealth och lönnmördande är grundpelarna. Strider? Jo då, men något av en sista utväg, när (om?) saker inte går enligt planerna.

"Blåsrör, rökbomber och kedjade lönnmord"

Ubisoft Forward gav oss nedslag i Basims mardrömmar och hans livsresa från Aladdin-lik gatutjuv till mästarlönnmördare. Löften är parkour som är enkel att bemästra och mördande i lönndom som är pålitlig. Gamla takter syns i gameplay-filmen, men vi också prov på nyheter: Basim kan välta tunga träkonstruktioner för att hindra fienden, medan dessa kan skjuta ner Basims örn för att hindra hans överblick. Blåsrör, rökbomber och kedjade lönnmord finns i verktygslådan.

12 oktober sker släpp till pc, Playstation och Xbox – både old- och current-gen.