Turerna i rättssalen fortsätter för Microsoft i och med deras försök att köpa upp Activision, och interna dokument som nu har släppts visar att de även haft siktet på diverse andra spelutvecklare. Ett av dokumenten är ett e-postmeddelande som Xbox-chefen Phil Spencer skickade till bland annat Microsoft-chefen Satya Nadela under 2020, där han argumenterar för varför Sega borde vara deras nästa mål.

Vi anser att Sega har byggt en väl avvägd portfölj av spel i segment med global dragningskraft, och kommer hjälpa oss att accelerera Xbox Game Pass både på och utanför konsol.

I e-postmeddelandet (via The Verge) ber han om tillåtelse att få kontakta moderbolaget Sega Sammy, och påpekar att företaget har en global pc-katalog, närvaro på mobiler i Asien och klassiska varumärken på konsol, vilket skulle passa Xbox strategi.

Huruvida han faktiskt fick tillåtelse vet vi inte, men i ett nyare dokument från 2021 så listas Sega återigen som ett önskvärt mål för uppköp, såväl som det svenska holdingbolaget Thunderful, Supergiant Games (Hades), Niantic (Pokémon Go), Playrix, Zynga, Bungie (Halo, Destiny), Io Interactive (Hitman) och Scopely.

Bungie blev som bekant uppköpta av Sony istället, och det är oklart om Xbox har närmat sig några av de andra angående uppköp.