"AI" har tagit världen med storm, och så även spelindustrin. Det är dock inte bara professionella spelutvecklare som välkomnat de tekniska framstegen, utan även moddare – i vissa fall på tvivelaktiga sätt.

Twitter-användaren Robbie92_ har till exempel uppmärksammat att utvecklare av diverse erotiska moddar till Skyrim använder sig av AI-verktyget Elevenlabs för att i princip klona röstskådespelares röster och använda dem till snuskdialog utan deras medgivande. Robbie har identifierat en rad olika röstskådespelare vars röster han menar har använts i dessa moddar, och samlat dem i ett dokument med länkar till dem på moddplattformen Nexusmods.

Många röstskådespelare tycks ha varit omedvetna om att deras röster använts på detta sätt, och flera har nu klargjort att de inte har gett samtycke till detta och/eller kommer att försöka få innehållet nedtaget, inklusive April Stewart, Abbey Veffer, Kyle McCarley och Jennifer Hale.

Nexusmods har tidigare sagt att de inte har några problem med AI-röster i moddarna som läggs upp, så länge man har rättigheter för att använda rösterna. Det verkar dock många ha struntat i, så vi får se om detta leder till någon form av policyförändring.