Höstens Call of Duty-spel har ännu inte avtäckts (ovanligt!), men det hindrar uppenbarligen inte rykten om Call of Duty 2024.

Skådisen Luke Charles Stafford har på Facebook skrivit att han gör rollen som en soldat Ratcliffe i nästa års CoD-spel, som sägs utvecklas av Treyarch. I inlägget finns bilder av honom i vad som ser ut att vara motion capture-inspelningar. Uppgifterna delas av Insider Gaming, som skriver att spelet kommer vara en del avBlack Ops-sviten. Rörande namnet "Ratcliffe" spekulerar man i att det baseras på en verklig brittisk soldat vid namn Peter Ratcliffe som tjänstgjorde i nära 30 år, bland annat i första Gulfkriget. Hur mycket av dessa uppgifter som stämmer vet vi förmodligen framåt oktober-november 2024.

Årets spel då? Jo, det finns rykten att gotta sig i där också. I maj sades det att namnet blir CoD: Modern Warfare 3, att det i huvudsak görs av Treyarch och släpps i november. Det blir då ett fullstort fristående spel, till skillnad mot tidigare uppgifter som talade om någon sorts expansion istället. Allt obekräftat förstås.

Varför CoD 2023 ännu inte avtäckts är okänt. Kanske är det relaterat till stöket kring Microsofts försök att köpa Activision Blizzard. Affären kan bli klar vilken dag som helst, om CoD avtäcks kort efter det har vi nog svaret.