Starfield närmar sig med stormsteg, och så här en dryg månad innan släppet har Bethesda släppt en serie animerade videor vid namn The Settled Systems – A Starfield Animated Anthology. De ger oss en titt på tre vitt skilda städer i spelet och några av invånarna som befolkar dem.

Supra Et Ultra utspelar sig i New Atlantis, som är huvudstaden i de United Colonies och spelets största stad. Där möter vi kurirpiloten Kent, som strävar efter ett bättre liv i de flådigare kvarteren. Därför lämnar han paketleveranserna bakom sig för att gå med i den militära fraktionen Vanguard.

Where Hope is Built placerar oss istället i Akila City, som är huvudstaden för fraktionen Freestar Collective, som har personlig frihet och individualitet som främsta ledord. Där bor Vanna, en föräldralös tjej som vill upp bland stjärnorna, men först måste reparera sin rishög till skepp.

The Hand that Feeds tar oss avslutningsvis till nöjesstaden Neon, där två ungdomar livnär sig på att stjäla från de som kommer till stan. En incident leder dock till att Ryujin Industries, som har sitt högkvarter på planeten, varpå hon får börja jobba hos dem.

Starfield släpps den 6 september på pc, Xbox och Game Pass,