Det är en sorgens dag för alla som gillar Twinsens klassiska äventyr och ville se dem i ny form. Några av originalskaparna ville göra en reboot av Little Big Adventure-serien (eller Twinsen's Little Big Adventure, som den numer heter) för att lägga en stabil grund för en uppföljare, men i en uppdatering (inloggning krävs) meddelar de nu att så inte blir fallet.

De har på sistone försökt få tag på en utgivare som var villig att investera i projektet, men ingen har nappat. Enligt utvecklaren 2.21 är anledningarna bland annat den stora konkurrensen i action/äventyrsgenren, att varumärket inte är särskilt känt och att kostnaden skulle bli för hög, trots att de siktat på ett team med bara 15–20 medlemmar.

Utvecklingen har därmed stoppats och de ser på projektet som nedlagt, vilket tyvärr innebär att vissa i teamet kommer att sägas upp. Arbetet med de remastrade versionerna av de två originalspelen fortsätter dock, och möjligtvis kan de inkludera några av idéerna för rebooten i dem.

Vägen framåt för dessa remasters kan vara antingen att hitta en utgivare eller att de ger ut spelen själva genom att finansiera det via tjänster som Patreon, alternativt att de samarbetar med en annan studio.