Baldur's Gate 3 är bara en dryg vecka bort för pc-spelare, och många har nog fullt upp med att bestämma vilken deras första huvudkaraktär ska bli. Det finns en rad olika färdiga Origin-karaktärer att välja mellan, med bestämda klasser, raser och bakgrundshistorier (bortsett från nyligen avtäckta The Dark Urge), och som har lite extra påverkan på handlingen.

Men man kan givetvis även välja att skapa en helt egen karaktär, där man får skräddarsy allt från ras och klass till ögonfärg och utseende hos genitalierna. Och det är faktiskt vad Larians starke man Swen Vincke rekommenderar att man gör för sin första genomspelning. I ett gästspel hos Twitch/Youtube-showen Dropped Frames säger han att Origin-karaktärerna ger ett nytt perspektiv på händelserna i spelet, och att det fungerar bättre om man redan har spelet igenom spelet en gång.

Med det i åtanke rekommenderar han en skräddarsydd karaktär för den första genomspelningen, så att man kan lära känna Origin-karaktärerna som följeslagare och sedan uppleva berättelsen från deras perspektiv. Han betonar dock att det inte är något fel med att satsa på en Origin-karaktär direkt. Planerar man att "bara" lira igenom mastodontspelet en gång kanske det till och med är vettigt, för att få det extra djup som dessa karaktärer tillför.

Baldur's Gate 3 släpps den 3 augusti på pc, 6 september på Playstation (eller 72 timmar tidigare med Deluxe-utgåvan) och vid ett senare tillfälle till Xbox Series X/S.