Wolfenstein 3D och Doom. Deras relation har inte alltid varit den mest harmoniska, men tillsammans försatte John Carmack och John Romero berg. Den senare John (Romero) släppte nyligen sin självbiografi och ett citat via en Reddit-AMA fick fart på drömmar om en återförening.

Vi kunde ha fortsatt arbeta tillsammans om vi hade gjort saker annorlunda när startskottet gick för Quake. John och jag har nyligen talat om det och möjligheterna vi kom fram till finns i boken.

I samband med releasen av Romeros Doom Guy står det klart att de båda legendarerna fortsatt håller kontakten. Enligt Romero skulle de båda "inte göra ett nytt Doom-spel – det skulle bli ett nytt spel". Men Romero tillstår att Carmack numer inte sysslar med särskilt mycket spelutveckling.

Ett Carmack-citat finns på baksidan av boken, och "Romeros otroliga minne" tar Carmack tillbaka till en svunnen era. Han trodde att han föddes för sent men senare har Carmack insett att han och Romero gick i fronten för en ny 3d-era. Men nej, något nytt är inte på gång (via PC Gamer).

För att göra det hela klart: jag önskar honom det bästa. Och för att förebygga den oundvikliga frågan, nej, vi planerar inte att göra ett nytt spel tillsammans.

Det fulla citatet på baksidan av Doom Guy från Carmack till Romero är, hur som helst, vackert.