Starfield får se upp, för ett annat rymdspel är på gång. Jumplight Odyssey varvar ett roguelite-upplägg som påminner om det i Faster Than Light med en gnutta kolononihantering á la Rimworld, och har även hämtat inspiration från tv-serien Star Blazers. När det utannonserades förra året visste vi bara att det skulle komma under 2023, men nu har vi fått ett konkret datum att kalibrera manövreringssystemen efter.

Den 21 augusti kommer det till Steam, fast inte i färdig form, utan i early access. De säger dock att det inte handlar om någon jättelång EA-period, utan att de förväntar sig att släppa det färdiga spelet under den första halvan av 2024. De beskriver spelets nuvarande skick som väldigt sparsmakat, men att det finns tre olika spellägen med innehåll för spelare av olika typer ("förvaltaren", "överlevaren" och "optimeraren").

Mer konkret innebär det flera olika stjärnsystem med olika typer av miljöer att resa till, dussintals föremål att bygga sin rymdkoloni med och en fungerande simulation som låter en hålla koll på besättningens liv och relationer.