Ett nytt Dino Crisis är det inte, men frågar man Capcom var det lite av grejen, eftersom de tack vare det helt nya varumärket fick fria tyglar att göra lite vad de ville med Exoprimal. Men än är hoppet inte ute för de som vill ha en något mer skräckbetonad dinosaurieupplevelse.

I en intervju med Siliconera ställdes fråga om Dino Crisis-innehåll kan komma att släppas till Exoprimal, och spelets regissör, Takuro Hiraoka, gav följande svar:

Leviathan är en typ av väsen som gör vad som helst för att samla diverse användbara stridsdata. Om det finns tillräckligt stor efterfrågan från spelare, kan Leviathan mycket väl göra detta till verklighet.

Leviathan är alltså en AI i spelet som fått för sig att testa de spelbara karaktärernas förmåga att slåss, vilket görs genom att ställa dem mot genmodifierade dinosaurier. Rent spelmekaniskt skiljer sig dock Exoprimal avsevärt från Dino Crisis, där det sistnämnda är en långsam skräckupplevelse i samma anda som Resident Evil, och det förstnämnda kretsar kring röjiga, snabba strider med massvis av fiender.

Även om Dino Crisis-innehåll släpps till spelet, ska vi nog alltså inte vänta oss en snarlik upplevelse.