Ända sedan det första #Civilization släpptes för 19 år sedan har den omgångsbaserade strategiserien haft en given plats i många pc-spelares hjärta. #Del fyra från 2005 rönte stor framgång (full pott från oss) och trots några sidospår på konsoler har många väntat på den riktiga uppföljaren men Sid Meier och hans #Firaxis Games har varit knäpptysta. Tills nu.

#Sid Meier's Civilization V är den inte helt oväntade titeln på nästa evolution av den älskade spelserien. Revolution skulle vara fel ord för det handlar i mångt och mycket om finputsning av ett redan vinnande koncept men ett par saker kommer att sticka ut och tvinga erfarna skrivbordsgeneraler att gå i ny skola. När vår syskontidning #PC Gamer besökte Firaxis i Baltimore sa Sid Meier så här:

Även om vi jobbat med konsolversioner och Facebookvarianter av Civilization-serien så är det nu, med Civilization V, som vi återvänder till spelseriens hjärta

Mer information om nyheterna kommer du att kunna läsa i en stor artikel i nästa nummer av svenska PC Gamer som finns i handeln tisdagen den 2 mars.

Skicka en rättelse