FZ:s spelhelg gick i Baldurs tecken, och att säga att spelet är populärt är minst sagt en underdrift. Spelet bjuder på massor av valmöjligheter och vägar att ta, och några av de första besluten man fattar är vilken ras och klass man ska lira som.

Nu har Larian släppt lite statistik (väldigt lindrig spoiler för spelets första del) på vad folk har valt, och även om det är jämnt mellan ett fåtal raser, har klasserna en tydlig vinnare. Paladin är vad de flesta har valt att lira som, följd av sorcerer, Warlock och Rogue, medan cleric är den minst valda klassen med rätt bred marginal. Sett till klasser är det halfelf som är populärast, en hårsmån före human och elf. Githyanki ligger i botten, snäppet sämre än halfling.

Intressant nog har 93 % av alla spelare valt att skapa egna karaktärer snarare än att använda de färdiga origin-varianterna, och de resterande valde huvudsakligen Gale som karaktär. Över lag spelar de flesta som goda karaktärer (baserat på ett viktigt val i spelets första del), och 12 % av alla spelardödsfall orsakas av skada de åsamkar sig själva (är det bara jag som har försökt loota runt 500 exploderande tunnor?).

Baldur's Gate 3 släpps den 6 september till Playstation 5 och vid ett senare tillfälle till Xbox Series X/S. Första delen av FZ:s recension är ute, medan den andra och betygssättande delen kommer under veckan.