Nyp dig i armen bäst du vill, Starfield är nära nu. Ett spel som avslöjades för fem år sedan och som varit i Bethesdas tankar mycket, mycket längre. Nu gläntar teamet ytterligare på dörren till sitt rymdrollspel. Frågestund har hållits på Bethesdas Discord och summeras på Starfield-wikin.

  • Hus kan köpas i samtliga av spelets huvudstäder (sannolikt fyra), men åtminstone ett hus kan bli ditt genom att slutföra en uppgift. Oklart hur den ser ut (eller husen, för all del).

  • Dina "in-game-föräldrar" genereras beroende på val du gör när du skapar din karaktär.

  • Brott kan straffa sig. Ertappas du exempelvis med smuggling kan du åka i fängelse – alternativt hosta upp bötesbelopp. Du kan för all del göra motstånd, men det kan sluta illa.

  • Över tjugo färdiga karaktärer kan slå följe med dig, men det är i synnerhet fyra från Constellation som har mest storykött på benen och möjlighet till interaktion med spelaren. Du kan även anlita generiska medlemmar som kan arbeta på utposter eller ditt skepp.

  • De spelbara faktionerna kan "slutföras individuellt", och slår du följe med United Colonies finns ett uppdrag där ansluter till Crimson Fleet som hemlig agent.

  • Tiden i Starfield rör sig bara när du spelar. Det är med andra ord inte möjligt att låta exempelvis gruvdriften fortsätta medan du irl-sover.

Månne inga nyheter som får sci-fi-himlen att trilla ner, men en liten inblick i ett sci-fi-rollspel som alltjämt är ganska gåtfullt. Från och med idag kan du förladda Starfield, men Steam-spelare får vänta till 30 augusti. Smygstart från 1 september medan den stora releasen sker 6 september.