Vi har en och halv månad kvar tills Forza Motorsport släpps. Om du går i uppgraderingstankar för att ratta pc-versionen kommer nu välkomna besked – systemkraven.

Dessa levereras för tre nivåer: låga, mellan och höga grafikinställningar. Dessvärre anges inte hur många bilder per sekund prylarna beräknas ge, ej heller i vilka upplösningar. Men om du tänker dig att maxa grafiken får du slanta upp för ett Geforce RTX 4080- eller ett Radeon RX 7900 XT-grafikkort och lite andra godsaker. Oavsett inställningar så behöver spelet 130 GB ledigt SSD-utrymme.

Systemkraven:

Utvecklarna skriver lite om pc-specifika optimeringar. Spelet stödjer en rad skärmupplösningar, inklusive ultrawide, det har direct storage-stöd för snabba laddtider, ray-tracing-stöd på banorna och stöd för uppskalningsteknikerna Nvidia DLSS 2 och AMD FSR 2.2. I multiplayer är bildströmmen låst till 60 bilder/sekund (så att det blir lika på pc och konsol). Däremot kan du låsa upp bilduppdateringen i singleplayer på pc.

Utvecklarna berättar också att banan Nürburgring finns med. Men vid release får vi nöja oss med den 5 kilometer långa Grand Prix-slingan – den drygt två mil långa superklassikern Nordschleife (känd som "The green hell") kommer inte förrän våren 2024. Suck...

Forza Motorsport släpps den 10 oktober. Det blir det första nya spelet i denna banracingserie (förväxla den inte med arkadkusinen Forza Horizon) på sex år. Det släpps till Xbox Series X/S och pc (fullt cross-platform-stöd), och landar som väntat även på Game Pass på releasedagen.