Factorio är en riktig dunderhit och kunde vi början av året fira 3,5 miljon sålda exemplar. Den utlovade expansionen har varit på gång ett bra tag nu, och förra året uppgav Wube Software att den skulle bli lika stor som grundspelet, men utan att gå in på vad den faktiskt handlar om.

Nu har de äntligen avtäckt den, och den går under namnet Factorio: Space Age. Att vi ska få ge oss ut i rymden är ett hyfsat logiskt steg, med tanke på att grundspelet kretsar kring att bygga en raket. En twist är att det kommer att krävas flera raketer för att bygga plattformar som läggs i omlopp, men raketerna har å andra sidan blivit billigare, så att det inte tar alltför lång tid.

Dessa plattformar genererar sedan rymdforskning och kan användas för att besöka fyra nya planeter – var och en med sina egna teman, utmaningar, resurser och spelmekanik – och frakta saker mellan dem.

Man ska kunna installera expansionen och börja lira från en existerande sparfil, men Wube rekommenderar att man börjar om på ny kula, eftersom de har ombalanserat när man låser upp olika tekniker, så att expansionen inte blir för lätt. De uppskattar att expansionen kommer att släppas om runt ett år.