Hur bra är egentligen Starfield? Väldigt få vet det i nuläget, eftersom Bethesda har haft locket på – inga förhandstittar har synts till. Men i kväll kommer de första beskeden! Klockan 18 släpper recensionsembargot, har Bethesda generöst nog informerat världen om.

Dessvärre har de inte varit lika generösa med tidiga recensionskoder. FZ och ett par andra medier (t.ex. Eurogamer och Rock, Paper, Shotgun) fick ingen tidig Starfield-kod. Vanligtvis brukar vi få det samtidigt som andra medier, men inte den här gången. Du får därmed vänta på vårt omdöme och betyg ett tag. Fredrik Eriksson spår att hans recension är färdig i slutet av nästa vecka.

Men om några timmar kommer alltså de första omdömena om Bethesdas jätteprojekt. Och allmänhetens åsikter lär börja dyka upp under fredagen: Premium-versionen av spelet blir tillgänglig klockan 2 på natten svensk tid den 1 september. Fem dagar senare, den 6 september, släpps standardversionen på Xbox och pc (Microsoft Store och Steam). Det kommer då även till Game Pass. Allt viktigt om releasen och annat läser du här.