Förutom ett formidabelt rollspel visade sig Baldur's Gate 3 vara något av det pilskaste i spelväg sen C64-klassikern Sex Games. "Kan knappast vara ett misstag..." tänker man och föreställer sig utvecklare som vill kränga fler ex med det äldsta knepet av dem alla.

Men jo, Larians Swen Vincke menar att kompanjonernas remarkabla fortplantningslust när spelet släpptes var ett misstag. Eller bugg, som han sa när The Gamer på Pax West-mässan nyligen bad honom kommentera kåtheten.

Så... det var en bugg. Tröskeln för att säga ja var för låg när spelet skeppades. Det var därför de var så kåta i början. Det var inte meningen att det skulle vara så. Efter det har vi fixat det, åtminstone för några av dem. Vi håller fortfarande på och fixar några av dem.

Larian ska ha fått en del gillande för det här. Tanken var att "simulera hur riktiga förhållanden är", men att det gick för fort och att det här beteendet skulle vara "problematiskt" i verkliga livet. Och det kan väl vi som sett kompisar häva i sig två pavor vitt och sen trava runt på dansgolvet som parningsprogrammerade robotar till strax efter stängning hålla med om. Fast där hjälpte varken bugg eller någon annan dans för att få hem en vän för natten.

Baldur's Gate 3 finns ännu bara att spela på pc. Men det blir ändring på det på onsdag, då det släpps till PS5 också. Och innan årsskiftet ska även Xbox Series-ägare kunna ta del av orgien.