Stray brände in i spelsommaren 2022 likt en katt som fått en plastpåse runt halsen och höjdes till skyarna av många, medan andra menade att det var ett rätt ordinärt spel som endast hyllades på grund av huvudkaraktären. Populärt blev det hur som helst, och nu vet vi att det blir mer Stray.

Fast det rör sig inte om en uppföljare (även om vi mer eller mindre utgår från att en sådan kommer att utannonseras), utan att berättelsen ska bli till film. Utgivaren Annapurna har meddelat att en animerad film ska skapas av deras animationsavdelning, som leds av Andrew Millstein och Robert Baird – tidigare animationschefer på Disney.

Baird säger via Entertainment Weekly att:

Det här är ett spels om kretsar kring vad som gör oss mänskliga, och det finns inga människor i det. Det är en kompiskomedi om en katt och en robot, och det är en jätterolig dynamik. Så det finns inneboende komedi i det här, men det finns inte en enda människa i den här filmen.

Jag tror att det är en av anledningarna till att spelet var så populärt, att man ser världen från en katts synvinkel. Hur lyckades de med det och hur ska vi lyckas med det i filmen? Det kommer vi, även om det ibland känns omöjligt, men vi vet att det är kärnan i spelet och nyckeln till att berätta historien.