ESA bekräftar att de inte kommer hålla en E3-mässa i Los Angeles Convention Center 2024 (tack, Gamesindustry). Mässan är i praktiken inte inställd, men om den mot förmodan blir av får det bli någon annanstans. Å andra sidan pekar uppgifter som Gamesindustry tagit del av mot en "total förnyelse" 2025, vilket i så fall möjligen talar emot en E3-mässa under 2024.

Det, eller kanske blir det i liten och/eller digital form.

"Räckvidden för E3 saknar alltjämt motstycke i vår bransch"

PAX-organisatören Reedpop är ute ur bilden, hälsar ESA (förkortning för Entertainment Software Association). Reedpop hade en uppgörelse som sträckte sig från 2023 och flera år framöver, men årets E3 gick som bekant om intet. Ingen av de stora drakarna hyste intresse för att delta, och enligt de båda har skilsmässan skett "i samförstånd". Reedpop tackar ESA för tiden som varit.

ESA-vd:n Stanley Pierre-Louis visar ingen tendenser på att de ska ge upp.

Räckvidden för E3 saknar alltjämt motstycke i vår bransch, och vi fortsätter utforska hur vi kan utveckla den för att stötta upp spelindustrin.

Nyheter om E3 ska komma inom de närmsta månaderna, hälsar han. Hur ESA ska locka Sony, Nintendo och Microsoft med flera att återvända återstår att se.