Mass Effect: Andromeda blev inte den fortsättning på den älskade rpg-serien som alla hade hoppats på. Inför nästa del har man kanske lärt av misstagen. Branschrykten viskar nämligen om att nästa Mass Effect inte kommer vara ett open world-spel, utan av mer klassiskt snitt.

Den som hört detta är Jez Cordon på Windows Central. I podcasten Xbox Two säger han sig ha hört att "Mass Effect skippar open world och går tillbaka till sitt klassiska format." Men han flaggar direkt för att han inte vet hur bra detta stämmer – det rör sig trots allt om snack i branschen. Men med tanke på hur mycket sämre Andromeda togs emot än de tre första spelen så känns det inte omöjigt om Bioware funderar på att gå tillbaka till den beprövade formeln.

Nästa Mass Effect avtäcktes för flera år sedan, men är inte i närheten av ett releasedatum. Först ska Bioware göra klart Dragon Age: Dreadwolf, vilket också det är ett försök att skaka liv i en gammal älskad rollspelsserie. De gör det inte lätt för sig, kanadensarna.