Hemma hos #Electronic Arts kan vi utläsa att företaget tänker strypa flerspelarfunktionen för ytterligare ett knippe äldre titlar. Spelen ifråga sägs dock stå för endast "0,3 procent" av det totala onlinespelandet på EA-titlar, så av de siffrorna att döma är det sannolikt få som lär gråta blod över beslutet. Anledningen till att onlinetjänsterna stängs ner är för att de tar för mycket jobb i anspråk jämfört med hur få som fortfarande spelar spelen.

Hela listan finner du nedanför, är det något av dessa spel du fortfarande spelar online?

Klicka för mer information

March 16, 2010 Online Service Shutdown

Def Jam for PlayStation 3 and Xbox 360
Godfather for PlayStation 3 and Xbox 360
Lord of the Rings: Conquest for PC, PlayStation 3 and Xbox 360
Mercenaries 2: World in Flames for PC
Need for Speed: Carbon for PlayStation Portable
Need for Speed: ProStreet for PlayStation Portable
Simpsons for PlayStation 3 and Xbox 360

April 15, 2010 Online Service Shutdown

Burnout 3: Takedown for PlayStation 2
Army of Two for PlayStation 3 (Asia only)

Additionally, the shutdown of Xbox LIVE for Original Xbox consoles and games (scheduled for April 15, 2010) will retire online services for the following titles:

Battlefield 2: Modern Combat for Xbox
Burnout 3: Takedown for Xbox
Madden NFL 09 for Xbox

Tur att man aldrig köpte Conquest till fullpris eller överhuvudtaget. 19/02 När jag läste ditt inlägg så började jag tänka på en sak. Det största skälet till att lägga ner gamla spels onlinefunktioner måste väl vara att tvinga folk att köpa nyare spel? Oavsett vad så ligger makten hos oss konsumenter. Det är bara att bojkotta... 19/02 Hatar EA och deras spel, de senaste nu är ju bara söndriga och allmänt korta. Army of two:TFD fick en patch i måndags.. hjälpte den något? NEJ! Fifa10 fastnar vid vissa tidpunkter när du får en pass från målvakt osv. Patchen som kom fixade det inte, tro... 18/02 Alltså, funkar peer to peer efter detta? 18/02 EA har inget att vinna på det heller, så de skiter fullständigt i ifall folk blir missnöjda eftersom de vet att samma människor kommer köpa deras nästa skit ändå. Och året efter det.... och året efter det.... och.... yeah you get the piture. 18/02 I verkligheten, där personer gör saker för att det är kul, inte bara för att tjäna pengar (som EA). Tänk om alla var som Timbuktu, som bara ville ha en high 5 och pengar nog för mat (en falafel) för sitt album. Den mannen förtjänar att få album sålda,... 18/02 Gammla onlnspel är ju bara till för inbördes beundran och om någon ny ansluter sig så tas denna ellegant bort av spelarna. Glömmer aldrig när jag, efter jul, skulle börja spela Crysis online. Jag bönade spelarna och bad om att jag skulle få en liten möj... 18/02 Precis, ja.. man känner en nedstämd känsla av framtiden om PC spel osv... man blir så beroende och låst till internet och har ingen frihet. I dessa spel så är allt rakt på sak, inga "konstigheter" liksom... Och allt har o göra med pengar.. inte vad kund... 18/02 Om man läser detta och sedan tänker några år framåt så ser man en trist framtid. Det blir färre och färre spel som släpps med möjligheten att själv sätta upp en server. Företagen skyller detta på att de motverkar fusk. Detta är till stor del ett svepskä... 18/02 Det är ju sånt här man oroar sig för när dedikerade servers försvinner o allting ska vara online aktiverat. 18/02
Skicka en rättelse