Dice har öppnat en ny utvecklingsstudio i Göteborg. Den ska arbeta med Battlefield, både multiplayer och "den kommande singleplayer-kampanjen" som det heter i pressreleasen.

Det bör betyda att arbetet handlar om nästa, ännu ej tillkännagivna Battlefield. Företaget har klargjort att det kommer innehålla en kampanj (som görs av nystartade Ridgeline Games), och nu står det alltså klart att Gbg-Dice kommer ha ett finger med i både solo- och flerspelardelarna.

DICE fokuserar just nu på att utveckla Battlefields multiplayer-läge och den kommande singleplayer-kampanjen tillsammans med systerstudion Ridgeline Games. Spelserien ska utvecklas med hjälp av flera andra spelstudior under ett ledarteam. Kontoret i Göteborg blir därmed en del av det globala utvecklingsteamet. Målet är att göra Battlefield till en av de bästa first-person shooter-spelen i världen.

Dice söker personal till den nya studion, bland annat technical designer, lead enviromental artist och 2D/screenshot artist. Men om man är rädd för att hänga med jovialiska makrillar på daglig basis kan man jobba på distans eller från Stockholmskontoret. Hursomhelst, lediga jobb listas hos både Dice och EA.