26 september släpps första och enda Cyberpunk 2077-expansionen, Phantom Liberty. Förutom den får även grundspelet en (kostnadsfri) rejäl uppdatering. 2.0 ska ge oss nya spelsätt – och allt eventuellt pressa din dator rejält. Filip Pierściński, lead scene programmer, skriver på X/Twitter:

Innan vi släpper Cyberpunk 2077 2.0 och Phantom Liberty ber vi er att kolla läget för kylsystemen i datorn. Vi använder allt som ni har och en arbetsbelastning för CPU:n på 90 procent förväntas vad gäller 8 kärnor. För att spara tid se till köra Cinebench eller liknande.

Cinebench är ett program som testar din pc:s hårdvarukapacitet, och kan ge en fingervisning för hur din dator klarar "nya" Cyberpunk 2077 och expansionen. Expansionen tar en lite annorlunda väg då den inte släpps till PS4 eller Xbox One. Vi minns alla vilket skick grundspelet lanserades i på framför allt old-gen, så förmodligen är det ett rimligt beslut att hoppa över gammelkonsolerna.

I somras släppte CD Projekt nya systemkrav för det "gamla" spelet.

"Vi ber er att kolla läget för kylsystemen i datorn"

CD Projekt har listat förändringar vi får den 26 september. En del är gratis (AI-förbättringar, omgjort färdighetsträd, biljakter, etc.) medan annat hör Phantom Liberty till. Det innebär Dogtown och en ny berättelse med flera nya ansikten. Läs mer här.