Ett dödshot från en anställd har tvingat Unity att stänga kontor i San Francisco och i Austin. De har även resulterat i att Unitys VD John Riccitiello tvingats ställa in ett möte där han skulle adresser kritiken om den nya betalmodellen. En talesman på Unity säger så här i ett uttalande till Rock Paper Shotgun.

"Today, we have been made aware of a potential threat to some of our offices."

"We have taken immediate and proactive measures to ensure the safety of our employees, which is our top priority,"

"We are closing our offices today and tomorrow that could be potential targets for this threat, and are fully cooperating with law enforcement on the investigation."

I tisdags berättade Unity att de kommer ändra betalplanen för sitt spelutvecklarverktyg vilket har fått hela spelbranschen att rasa (som man säger på Aftonbladet). Från och med 1:a januari 2024 ska det tas ut en avgift från utvecklarna varje gång ett spel som är utvecklat i Unity installeras på en ny plattform. Detta kommer slå hårt mot mindre utvecklare då de kommer gå back på att använda Unity vilket förstås har fått rejäl kritik.

Dödshotet ska enligt polisen komma från en anställd i Kalifornien som ville visa missnöje mot sin arbetsgivare. Om det har att göra men kontroversen angående nya betalplanen är dock oklart, men sannolikheten är ganska stor.