Microsofts uppköp av Zenimax och därmed även Bethesda har lett till en del svallvågor i spelvärlden, inte minst för Playstation-spelare. Det yttrar sig bland annat i att Starfield inte släpps på Playstation, och det har spekulerats friskt i huruvida Microsoft kan komma att neka dem även nästa The Elder Scrolls-spel.

Microsoft själva har inte gett något rakt svar, men en plats där man måste vara lika extra ärlig och öppen är som bekant i rättssalen. Där har Microsoft nyligen mött den amerikanska konkurrensmyndigheten FTC angående sitt försök att förvärva Activision, och nu har ytterligare dokument från domstolsförfarandena kommit ut.

Dessa inkluderar bland annat en lista över några spel som Microsoft släppt sedan 2018, inklusive The Elder Scrolls VI. I listan framgår det att spelet ska släppas på Xbox och pc, men inte till Playstation. Vidare framgår det att spelet inte har något spikat släppdatum, men att det väntas komma under 2026 eller senare. Det bekräftas även att det inte kommer att ha multiplayer.

Under själva vittnesmålet ska dock Phil Spencer ha uppgett att plattformarna tekniskt sett inte är bestämda än, så kanske finns det en liten, liten strimma av hopp? Han hävdade även att spelet är minst fem år bort.