Rådande Xbox-bonanza, a.k.a. de massiva läckorna, är nedslående för Xbox men de bygger på många "gamla" planer. Det skriver Phil Spencer i ett internt meddelande till medarbetare som The Verge tagit del av. Infon som läckte medföljde rättsliga dokument "av misstag".

Ett misstag som Xbox själva alltså tar på sig.

Den här veckan är rena rama cirkusen sett till Xbox-läckor: cylinderformad Series X och ny kontroll, ny konsol (konsoler...?) 2028, planer på att köpa Valve och Nintendo, Fallout 3-remaster, Dishonored 3, ja, ni fattar. Det har inte varit nån hejd på de läckta dokumenten.

Phil Spencer skriver att "många av dokumenten är över ett år gamla, och våra planer har utvecklats sedan dess". Därmed medger han ändå att vissa dokument är mer aktuella än så. Spencer säger också att det aldrig är på det här viset man vill dela nyheter med sitt community.

Jag vet att vi alla tar det konfidentiella i våra planer och våra partners information på största allvar. Detta läckage är uppenbarligen inte i linje med de förväntningarna. Vi kommer att lära oss av det som hände och bli bättre framöver.