"Den bästa spelkonsolen är den du kan ta med dig"

Iphone 15 Pro kommer bli "den bästa spelkonsolen". Det hävdar Apple i en IGN-intervju när de får frågan om hur den nya smartphonen kommer mäta sig med exempelvis Xbox Series och Playstation 5. Just på detta vill emellertid inte utvecklarna ge ett rakt svar, men menar att "den bästa spelkonsolen är den du kan ta med dig". De fokuserar mer på spelen och mindre på konkurrensen.

När Apple utannonserade Iphone 15 gav det rejäla gaming-svallvågor, då man visa prov på samtida AAA-titlar till den nya smartphonens Pro-modeller, som Assassin's Creed Mirage, Death Stranding och Resident Evil Village. Spelen streamas inte, utan drivs av Iphone 15 Pro.

I samma IGN-intervju säger Apple att valet av kontroll – touch eller konventionell handkontroll – handlar om spelar- och utvecklarval. Vissa spel funkar bättre än andra på ena eller andra sättet.

Resident Evil Village i flexibel form

Det går exempelvis att använda USB-C-porten för att koppla upp sig till en extern monitor och spela Resident Evil Village med en Dualsense – något som demonstreras i videon undertill av Vincent Zhong. Här får vi ett tidigt exempel på hur AAA-titlar kommer fungera på Iphone 15 Pro, och flexibiliteten som erbjuds. Upplösningen? 1 560 x 720. HDR? På. Framerate? Den är "just nu" låst till 30 fps.

Videon är heltäckande för Iphone 15 Pro, men vi har spolat fram till gaming-godbiten.