11 oktober släpps Total War: Pharaoh på pc – men bara på Steam. I elfte timmen har Creative Assembly beslutat att skjuta upp Epic Games Store-releasen till "tidigt 2024". Det framkommer i spelets FAQ. Via Eurogamer får vi veta skälet, och det beror på vissa "sociala funktioner".

...Nyligen ombedd att hjälpa till med att stödja integrationen av sociala funktioner innan vi kan lansera på Epic Games Store, och vi kommer behöva extra tid för att göra det möjligt.

Ett oväntat och ovanligt tilltag. Creative Assembly preciserar inte det hela närmare.

Detta gäller alltså bara på Epic Store, och inte på Steam. De som bokat på Epic får automatiskt pengarna tillbaka vilket gör att man kan spendera dem, tja, via Steam den 11 oktober istället.

FZ:s Mikael Berg klämde nyligen på Total War: Pharaoh. Han är positiv, men något "ambivalent".

Det är svårt att ge Total War: Pharaoh en rättvis bedömning efter så lite och begränsad speltid. Som vi alla vet krävs det rätt många timmar i en Total War-titel innan man kan bilda sig en tydlig uppfattning. Med det sagt är jag ganska ambivalent. Det finns en gedigen mängd tillskott rent spelmekaniskt, betydligt fler än de jag fått rum att avhandla här, men hur balanseringen av alla dessa funkar återstår att se, liksom hur mycket som faktiskt känns givande och vad som bara blir busy work.