Netflix har börjat satsa en hel del på spel – inte bara spelrelaterade serier och filmer, utan faktiska spel man får tillgång till som en del av ens Netflix-prenumeration. De satsar både på egenutvecklade spel och att lägga vantarna på existerande titlar, som Into the Breach, och enligt källor som Wall Street Journal har pratat med har de nu satt siktet på ett riktigt stort varumärke.

Enligt deras rapport har Netflix diskuterat planer på att släppa ett Grand Theft Auto-spel genom att få till en överenskommelse med Take-Two, som äger GTA. Huruvida det skulle röra sig om ett redan existerande GTA-spel eller om Netflix vill få möjlighet att utveckla ett eget är oklart.

Hela tilltaget med ett spelutbud är hur som helst ett försök från Netflix att få folk att låta sina abonnemang fortsätta rulla på även när det inte finns en specifik serie som abonnenten vill se. Hur framgångsrikt det är i dagsläget vet vi inte, men tidigare siffror pekade på att under en procent av abonnenterna faktiska nyttjade spelutbudet dagligen.