Om några månader är det dags att återigen ta upp kampen mot Shinra och de andra styggelserna som plågar världen. Final Fantasy VII Rebirth är den andra delen av originalets remake och släpps den 29 februari 2024 till Playstation 5 (exklusivt i minst tre månader), och minns man inte riktigt handlingen från det första spelet har Square Enix kommit till undsättning.

I videon ovan får vi en grov genomgång av vad som har hänt, och på sin webbplats berättar de även lite mer om vad vi kan vänta oss av Rebirth. I striderna kommer vi till exempel kunna nyttja speciella samarbetsattacker som kallas för synergy abilities, och fler blir tillgängliga ju högre nivå gruppmedlemmarna når. Cloud och Tifa kan till exempel bränna av en Relentless Rush, där Cloud hivar iväg Tifa mot en fiende så att de kan anfalla tillsammans.

En av bisysslorna man kan ägna sig åt i spelet är att hjälpa karaktären Chadley att hitta protoreliker, som "påverkar tid och rymd, och kan orsaka märkliga fenomen". Framgång leder till att man får datapoäng, som kan läggas på att utveckla ny materia, som är vad som ger karaktärerna deras magier.

Avslutningsvis kommer spelet att få en ny dynamisk svårighetsgrad (utöver "easy" och "normal), där fienderna blir starkare i takt med att man själv blir det, så att man inte riskerar att överlevla sig och göra spelet för lätt.