I en Industrygamers-intervju säger #Sonys Rob Dyer att #Microsofts förstapartstillverkare är "chanslösa" mot Sonys. Han går så långt som att säga att det gröna lägret knappt har några kvar.

De har väldig få förstapartstillverkare hos Microsoft. Bungies nästa Halo blir det sista, Rare släpper sällan nåt, de har Peter Molyneux med hans Fable-grejer... men de har inte förstapartsutvecklingsstudios i Redmond [MS-högkvarteret] eller någon annanstans heller för den delen. Det har vi. Så istället för att lägga sina pengar på det har de gått till Epic eller Valve eller Bioware för att göra vad de gjorde med Mass Effect, och det är där de lämpar av sina dollars. Vi tänker inte tävla med Microsoft på det området. Men vad vi har är en global business här. Vår globala business är större än 360:s och kommer fortsätta bli ännu större än 360:s, och folk ser det. Vi gick förbi dem i Europa och de existerar inte ens i Japan, och vi kommer komma ifatt dem och passera dem även här i USA.

Ser du Microsofts svaga förstapartstillverkning som ett problem, eller tycker du att det är Sony som valt fel strategi? Diskutera i kommentarstråden och poppa lite popcorn. Det är ju fredag!

Du bevisade nyss att du är det. Förklaring kommer som följer.. Razorshard utgick väl ändå ifrån vad folk skrev i tråden. Grumbledock har inte båda konsoller och avsåg inte att svara på frågan när han skrev. Grumbledock avsåg inte att svara på frågan,... 22/02 Aquilalore du verkar ju vara lite smått efterbliven? Razorshard utgick från sina erfarenheter om att PS3+Xbox 360-ägare föredrar att köpa multiplatform till PS3:an. Grumbledock utgår från sin egen situation också. Hur du nu tycker att Grumbledock är kor... 22/02 Gud, vilket jävla dravel. Är Rob Dyer en femåring i sandlådan eller en företagsledare? 22/02 Sitter iaf inte och tittar vilken studio som gjort spel, gör man det så är man väl lika nördig som att jämföra vilken mack som har bäst 95 oktanig bensin...skiter i vilka som gör de, bara de levererar de ja vill ha... Sen menar alltså sony att kvantitet... 21/02 På vilket sätt skulle 360 vara ett hot mot PC? Din bekantskapskrets, har gjort det omvända? Haha, javisst om du inte hör själv hur dumt det låter så får du väl hållas. Det är inte löjligt av företagen att svara på journalistens frågor. Det som är dumt... 21/02 Kanske för att många 360-sperl portas till PC/iaf gjorde det förr? DE är vana sedan PS1-2 med hankontroll och konsol, medan 360 är ett "hot"/en konkurrent mot PC? PS3 har webbläsare så de kan sitta och kommentera medan 360-ägarna har fullt upp med att... 21/02 Å andra sidan måste ju Sony betala för att hålla sina studios igång så jag undrar ju egentligen vad som är mest lönsamt. 21/02 Jag tolkade det som att ms måste betala för att få spel till boxen, medans sony ändå får spelen ^^ 20/02 Det verkar ju fungera för MS så varför är det nödvändigtvis dåligt att inte ha egna studios? 20/02 elle så behöver inte Ms några sådana för att dom har en platt form som är lätt att arbeta med vilket leder tilll att utveklare gör spel till dom Xbox360 20/02
Skicka en rättelse