I en Eurogamer-intervju säger #Heavy Rain-skaparen David Cage att hans hajpade Playstation 3-exklusivitet definitivt blir den sista thrillern från hans håll.

Jag vet en sak säkert och det är att Heavy Rain är sista delen i min personliga trilogi där jag försökt berätta samma typ av berättelser om seriemördare och liknande, i thriller-genren. Nu känner jag mig vuxen nog att säga "OK, låt oss expandera utrymmet och försöke se vad mer jag kan göra med det jag lärt mig".

Vad vi kan vänta oss av Cage härnäst är dock fortfarande höljt i dunkel, men den udda spelutvecklaren hintar om intresse både för rörelsekänsligt, interaktiv Shakespeare och att göra ett spel i samma berättarmässiga stil som Heavy Rain fast med flerspelarläge.

Jag tror att det är möjligt [multiplayer], och jag tror att det är nästa utmaning. Och det vore fascinerande. Det är otroligt utmanande. När jag såg kraftansträngningarna som krävdes bara för att få enspelarupplevelsen att funka i Heavy Rain, så kan jag förstå vad som skulle krävas för ett flerspelarläge - men det skulle vara väldigt spännande.

24 februari släpps Heavy Rain till Playstation 3. FZ-recensionen hittar du här, och om du vill kan du också delta i vår Heavy Rain-tävling!

"Heavy rain till wii måste ju va orgasmic för en så djup och bildad person som redmac." 21/02 Svenskt PSN är Zelaxe, US-ditot är Sehr Lax, har bara LBP änsålänge men ska köpa BFBC2 och GoW3 när de släpps också. Jag kan ta en bild på den om det gör dig lyckligare? 21/02 I Wii Fit/Wii Sports har man mer kontextuell input än i Heavy Rain eftersom man verkligen utför rörelserna istället för några QTEs. 21/02 Om du ska låtsas att du har en Playstation 3, så kan du väl försöka vara lite mer.. ouppenbar. Typ lägga upp några spel i din samling eller rent av PSN? 21/02 Har spelat en rad liknande spel och dom är bra mycket bättre ex, Shenmue som slår det här spelet med hästlängder. Sen vad kritikerna tycker kunde jag bry mig mindre om, jag går efter mina egna intryck och faller inte för grupptrycket, som dom flesta and... 20/02 Ditt antagande saknar grund då det hyllas av kritikerna men även fått bra "buzz" från de spelare som redan lyckats få tag en kopia. Men om du känner för att ignorerar spelet så har jag bara en sak att säga "your loss, I gain an new unique experience" 20/02 Heavy Rain är bara ett överhypat mediokert spel. 20/02 Hur omogen för man vara egentligen... För att man ägnar sig åt tänkande och analys av olika ting. Det kommer uppstå en hel del diskussioner av detta spel. Tex jämlikhet, likgiltighet, rädsla, uppoffring, kärlek, tilltro,omsorg och rättvisa/orättvisa,.... 20/02 " inte kan välja ur ett speciellt stor urval vilka rörelser man vill göra." ok...Heavy Rain låter dig interagera minst lika mycket som ett vanligt äventyrsspel. Spela dreamfall eller the longest Journey. De ser bara till att göra det hela mer filmiskt... 20/02 Spelade just demon och jag måste bara säga. Detta var det absolut sämsta spel jag nånsin spelat. Att gå med R2! Man gör ju inget på LeftStick för fan. Kunde dom inte satt normal styrning. Röstskådespelet var jäkligt dåligt gjort speciellt andra delen... 20/02
Skicka en rättelse