När vi under förra veckan kunde meddela att pc-versionen av #Alan Wake nu mer officiellt "slopats" blev det minst ut sagt ramaskri i forumet. Mycket på grund av hur #Microsofts talesman uttryckte sig gällande att valet byggde på att spelet upplevs bäst framför en stor tv.

Till VG247 berättade Oskari Häkkinen på #Remedy att anledningen till beslutet inte riktigt var som sådant.

Att säga att Alan Wake spelas bäst från en soffa med 5.1-surround och en stor tv-skärm tror jag är mer en preferens än något annat. Vi tänker inte säga att pc-spelarna där ute inte kan åtnjuta spelet från deras egna pc-konfigurationer. Det säger vi sannerligen inte. Vi har ett starkt ursprung i pc-gaming också.

Häkkinen fortsätter med att förtydliga att de är en studio på endast 50 man, en mindre studio. Således menar han på att det är mest vettigt för dem att fokusera på en plattform. Just nu ligger allt fokus på 360-versionen och huruvida det skulle bli en pc-utgåva är oklart. Häkkinen menar på att de inte ens kunnat tänka så långt ännu.

Den 21 maj släpps titeln till 360, och kontroversen kring om det blir en pc-utgåva eller inte lär fortsätta i bakgrunden.

M$ misslyckas precis med allt. Gör en konstig konsol (med RROD), ett operativsystem med allvarliga säkerhetshål och buggar, en mediaspelare som ingen köper (Zune), sökmotor som ingen väljer, att uttala sig ordenligt. Är det något de kan göra? ... Nej,... 21/02 tips: köp ett xbox och lev lyckligt 21/02 Precis vad jag tänkte också. De måste ju ha tänkt på en PC-version om de nu går ut och säger att de faktiskt har lagt ned planerna på en PC-version. 20/02 Om det inte är pengar så vet jag inte vad för när spelet annonserades så hyllade dom pcn att tack vare dual och quad core är ett sånt spel möjligt, och nu är det precis tvärtom, jävla skitsnack alla år på mässorna dom var då och visade demo på nyaste... 20/02 +1 Och om de nu enbart gjorde det för att kunna få ut spelet i tid så är det väl rimligare att anta att det hade gått fortare på den plattform de jobbat mest med tidigare (PC), eller hur? 20/02 *herp derp M$ betalade oss durp* 20/02 Ja, gör det, tanka ner spelet via olagliga metoder och strunta i att betala för det -- då lär de nog sig!!! Eller hur var det nu... :\ 20/02 Ja men även om det dyker upp så blir det väl som vanligt en fördummad&nedbantad konsollversion för att tjäna ännu mer pengar bara Nä dags att ta i med hårdhandskar & börja kräva bra spel igen & inte bara anpassning efter gammal konsoll hårdvara 20/02 Ett team på 50 pers. som ska skita ut Alan Wake till två maskiner borde säga allt. Hade dom valt att jobba på med AW till både 360 och pc side by side hade vi nog inte fått se detta spel i år. :P Sen att dom valde 360 där spelet bör ge bäst avkastning... 20/02 Tror det är precis som du säger, men om spelet visar sig blir bra så tror jag dom kommer att göra en portning till pc för att tjäna in lite extra. Så länge portningen och själva spelet blir bra så klagar jag inte. :) 20/02
Skicka en rättelse