Nyfikna blickar kastas förstås mot Assassin's Creed Red som ryktas släppas i år. Men. Det utannonserades ju samtidigt som det gåtfulla "Hexe" (också det ett arbetsnamn).

Insider Gaming påstår att de sett en tidig version av spelet. Spelet ska vara relativt tidigt i utvecklingen med planerad release 2026. Det är mer linjärt än senare delar, även om det ska finnas open world-inslag (lite som riktigt tidiga delar i serien).

Elsa är huvudpersonen. Man säger inte rakt ut att hon är häxa, men dylika krafter ska hon ha. Demon Insider Gaming tar del av visar hur Elsa lyckas besitta en katt. En katt som i sin tur kan distrahera tyska soldater. Stämningen är mörk och dyster, och miljön kullerstensgator i en stad.

"Fear"-systemet från Jack the Ripper-dlc:et till Syndicate sägs vara en inspiration, så det är rimligt att tänka sig att spelaren ska kunna skrämma bort fienden utöver att döda den.

Det har officiellt sagts att Hexe kommer bli annorlunda jämfört med tidigare spel i serien, och bakom spakarna hittar vi rutinerade Ubisoft Montreal. Den officiella teasern fullkomligt skriker häxerier och enligt tidigare rykten ska äventyret äga rum i Tysk-romerska riket under 1500-talet.