En ny våg av nedskärningar slår mot Microsoft-ägda spelstudior. Företaget har stängt ner flera studior, däribland Arkane Austin som gjorde förra årets praktfiasko Redfall. Den ursprungliga studion, Arkane Lyon, blir däremot kvar.

All utveckling av spelet stoppas, trots löften i höstas om att så inte skulle ske. Det betyder att folk som köpte en dyrare version av spelet med löfte om extramaterial senare blir utan det. De kommer kompenseras, detaljer kommer här.

Mer överraskande är att japanska Tango Gameworks går samma öde till mötes. Studion gjorde förra året Hi-Fi Rush, ett av de mer hyllade Xbox-spelen denna generation. De har tidigare gjort The Evil Within-spelen och Ghostwire: Tokyo.

Vidare: Alpha Dog Games (som gjort mobilspelet Mighty Doom) har stängts, och Roundhouse Games blir en del av The Elder Scrolls Online-studion ZeniMax Online Studios, skriver IGN.

Det är inte känt hur många anställda som får gå.

Så sent som i januari fick 1 900 anställda, omkring 9 procent, lämna Microsoft-ägda spelstudior. En hel del av uppsägningarna var en följd av samgåendet med Activision och Blizzard under hösten 2023. Ett år tidigare gjorde sig Microsoft av med 10 000 anställda.