Förra veckan gick Amazon ut med framtidsplanerna för New World, det tre år gamla MMORPG-liret. Men spelarna är minst sagt missnöjda med nyheterna – 90 procent av den senaste månadens användaromdömen på Steam är negativa. New World: Aeternum släpps till både pc och PS5 och Xbox Series den 15 oktober och beskrivs som en nystart, med expansion, PvP-zon, nytt endgame och mängder av förbättringar.

Men beskedet har mötts av massiv kritik från Steam-spelarna, och 90 procent av deras omdömen de senaste 30 dagarna är negativa. Kritiken är omfattande, men buggar och ouppfyllda löften återkommer i många användarrecensioner. En person som plockat upp spelet igen efter en längre paus hävdar att innehåll som tidigare varit tillgängligt nu hamnat bakom betallås. Många är upprörda över att DLC kostar pengar, tvärtemot vad som tidigare sagts. Och en person blev av med en karaktär som den lagt 360 timmars speltid på, och supporten verkar inte kunna hjälpa till:

Unfortunately we are unable to locate this character on your linked account.

När vi recenserade New World på pc hösten 2021 var mängder av buggar en orsak till att betyget stannade på 3 av 5. Det verkar inte som att alla problem retts ut, tyvärr.