Todd Howard medger att "Fallout har aldrig varit populärare" än nu, men trots att det antytts att både både han och Microsoft sagt att femman kan prioriteras tonar Howard nu ner detta. I ett videosamtal med MrMattyPlays säger han att beslut om nya spel tas efter noga överväganden.

Howard menar att de kan få kreativt Fallout-utlopp i Fallout 76, men att fansen vackert får vänta på nästa stora singleplayer-spel. Fallout 5 har bekräftats, men ska släppas efter Elder Scrolls VI.

Jag förstår helt och hållet suget efter ett nytt huvudspel för solospelaren. Men. Sådana här saker tar tid. Jag tycker inte att det är dåligt att folk saknar saker. Vi vill göra det rätt och säkerställa att allt vi gör i en serie, vare sig det är Elder Scrolls eller Fallout eller Starfield, blir betydelsefulla ögonblick för alla som älskar dessa lika mycket som vi gör.

Howard har dock inte uteslutit att en annan studio – säg, Obsidian – kan kliva in. Oavsett om det blir Bethesda eller någon annan som gör Fallout 5 får vi nog förbereda oss på en lång väntan.