Av någon anledning blir väldigt många alldeles till sig när #Final Fantasy VII och Playstation 3 nämns i samma mening. Vanligtvis händer oftast detta i samband med att det inte finns några planer att tillkännage i nuläget. #Square Enix Yoshinori Kitase har nu uttalat sig kring ämnet:

Om det vore så att vi hade alla de rätta verktygen och den rätta miljön för att skapa och förbereda en Final Fantasy VII-remake inom ett år, så skulle vi väldigt gärna försöka oss på det. Men Final Fantasy XIII har tagit över tre och ett halvt år att skapa. Om vi skulle återskapa Final Fantasy VII med samma grafiska detaljrikedom som du tar del av i Final Fantasy XIII, föreställer vi oss att det skulle ta så mycket som tre eller fyra gånger så mycket som de tre och ett halvt åren det tog att få ihop senaste Final Fantasy. Så det ser rätt orealistiskt ut.

Det vill säga att det senaste uttalandet klargör att det kommer dröja - om det inträffar. Kitase berättar dock att om en sådan möjlighet skulle dyka upp så skulle de sannerligen ta den.

Jag tror folk spårade ut på grejen med FF VII som en "remake". Det handlade inte om att det tar 12 år att göra en remake på just FVII utan att det skulle ta 3-4 LÄNGRE tid än ett HELT NYTT SPEL (final fantasy XIII). Jag anser att det är lite orimligt,... 23/02 Om det ska ta så lång tid att göra en remake som dom påstår så tycker jag att det är hög tid att dom sätter igång direkt. :) 23/02 Jovisst, men det är bara handlingen, man ska implementera den med, och det är inte bara att kopiera över den från det gamla spelet då mycket måste anpassas det nya formatet (full detaljerad 3D jämte extremt simpla 3d karaktärer med 2d bakgrunder). För... 23/02 de kanske bara kan undvara en tredjedel så mycket folk till utvecklingen av det :) 22/02 Jag förstår precis vad du menar... men ändå inte. O.o Jämför med film... ifall man har "manuset" färdigt så går det snabbare att färdigställa filmen jämfört med om man måste skriva manuset först också. FF7 är i det här fallet "manuset"... handlingen,... 22/02 Kan dom inte bara göra som gänget som hottade God of War 1/2 till ps3? Det skulle räcka gott och väl åt mig. Förvisso skulle det nog kräva en hel del tid åt att rendera om alla filmer och bakgrunder till hd standard. Men vore det inte värt det Square... 22/02 Det som skulle ta tid är väl att FFVII är så mycket mer öppet än dom senaste spelen? Då menar jag t.ex hur man "travlar" i FFVII så flyger du eller så går du till stället själv. Själv skulle jag faktiskt inte vilja se en remake, spelet är riktigt bra... 22/02 Jag kan ge dig en enkel metafor, om FF7 vore en skiss så skulle en remake vara den färdiga bilden. Gissa vad som tar längst tid att göra. 22/02 Rent logiskt så borde det absolut gå snabbare o göra en REMAKE jämfört med o göra ett helt nytt spel från SCRATCH. Frågan är ju bara hur pass mycket de vill krångla till det. 22/02 "Då skulle jag hellre se en uppföljare. Eller varför inte en sådan där trendig "uppföljare" som utspelar sig innan originalet." det finns redan en sån, eller det var kanske det du menade? Iaf det mesta av jobbet är _inte_ färdigt. FFVII använde, som någ... 22/02
Skicka en rättelse