Sonys marknadsföring för PSVR2 har svängt lite fram och tillbaka. Från att ha gått ut hårt med lanseringen av PSVR2 och att flertalet spel utvecklas till plattformen har det blivit relativt tyst från Sonys sida.

Det släpps spel till plattformen, men just Sonys egna projekt är det rätt tyst om. Inte ens uppföljaren till Astrobot som utannonserades i sommar har VR-stöd. Första Astrobot till PSVR anses vara ett av det bästa plattformsspelet i VR (om inte det bästa emligt undertecknad) och att uppföljaren då inte får VR-stöd blev en stor besvikelse för många som köpt på sig ett PSVR2.

Enligt rykten från Android Central så är det rätt mörka moln över Sonys VR-satsning. Sony ska enligt uppgifterna dra ned på sin VR-satsning och i nuläget så är det enbart två VR-spel under utveckling från deras egna studior.

Nu är detta ett rykte och Sony ha själv inte gjort något uttalande. De har också nyligen utannonserats en PC-adapter till PSVR2 och spel utannonseras fortfarande till plattformen så som [i]Alien: Rogue Incursion[/i. Spelbranschen just nu också lite i gungning där studios lägga ned till höger och vänster. Så även om Sony själva skulle dra ned på sin egen direkta satsning kan deras strategi vara att öppna upp plattformen och sen låta PC agera draghjälp för att kunna driva PSVR2 framåt.