Manor Lords early access-släpp för några månader sedan gick väldigt bra, men eftersom det huvudsakligen en person som står för utvecklingen så pumpas det inte direkt ut nytt innehåll. Utgivaren Hooded Horse har tidigare försvarat utvecklaren Greg Styczeń och hans Slavic Magic, och sagt att han ska tillåts följa sin egen vision.

Nu har Tim Bender hos Hooded Horse rykt ut igen, denna gång som svar på kritik från en annan utvecklare – Raphael van Lierop från Hinterland, som skapat The Long Dark. I ett nu borttaget inlägg på Linkedin skrev Lierop att Manor Lords var ett typexempel på problemen med early access, och beklagade sig över att spelet bara fått tre "mindre uppdateringar" på 2 1/2 månad.

I sitt svar skriver Bender att kritiken bygger på förvridna förväntningar som orsakar stora problem i branschen. Han menar att vi måste ta avstånd från tron att varje spel måste bli till något live service-liknande projekt som antingen blir succé eller floppar. Vidare säger han att utvecklare inte ska tvingas rusa på ett ständigt snabbare löpband fram tills att deras psykiska eller fysiska hälsa brakar ihop.

Lierop har sedermera tagit ned inlägget, bett om ursäkt och sagt att han istället ska lägga sin energi på att förbättra sitt eget arbete.