I en Industrygamers-intervju säger #Sonys Rob Dyer att det främst är den utbredda piratkopieringen som skadar spelförsäljningen till PSP-formatet. Inte bristen på bra spel, eller någon annan tänkbar orsak.

Jag tycker vi hade en bra uppställning [med spel] förra året. Det största problemet som PSP lider av är piratkopieringen; vi har inte lyckats sakta ned den. Utgivarna, när de släpper bra spel, får inte längre samma försäljningsresultat som de fick för ett par år sedan. Så piratkopieringen har varit ett stort problem och vi arbetar mycket flitigt för att finna några lösningar. Trots detta har vi ändå en mycket robust uppställning från tredjepartstillverkarna detta året, bland annat Metal Gear Solid: Peace Walker. Jag kommer inte gå igenom hela vår uppställning eftersom jag vill låta våra tredjeparts-partners göra dessa utannonseringar, men det finns en del stora, stora titlar som kommer ut i år och du kommer få se dem utannonseras under Game Developers Conference, Destination Playstation och E3.

Ni med gott minne minns säkert PSPgo som släpptes i höstas. Maskinen var ju tänkt att eliminera piratproblemet genom att bara köra digital media, men med en högre prislapp än vanliga PSP och en oklar målgrupp floppade maskinen alldeles brutalt hårt och är nog ett misstag Sony helst av allt vill glömma.

Förhoppningsvis blir nästa försök att stävja PSP-piratandet ett mer lyckosamt sådant.

Håller med, spel skulle sälja bättre ifall de var billigare. Dem skulle väl kanske tjäna mer på att göra det billigare än att förlora kunder som piratkopierar spelen istället. 25/02 Ja utbudet av spel är dåligt till PSP, dem släpper mycket rollspel/barn/arkad spelsliknande spel och inte så mycket spel som folk mest tycker om, typ FPS-spel o sånt.. skulle vara najs ifall typ The orange box, codmw2, battlefield eller liknande kom til... 25/02 Köp hellre en PSP-3000 och ett större minneskort. Det blir säkert billigare, om du känner att en PSP Go är för dyr. 24/02 Det finns väldigt många bra spel till PSP tyvär så finns det samtidigt väldigt få spel jag skulle vilja spela på en handhållen konsoll. Jag var väldigt hypad när jag köpta min PSP tillsammans med Liberty City Stories för typ 4 år sedan. Det är dock helt... 24/02 Billigare spel = mindre piratkopiering... det är ett faktum 24/02 jaha snart kanske dom gör PC-tittlar igen som dom konverterar till konsoler? ;P Klart att sänka priserna skulle hjälpa, Tror det är flera pirater som också handlar filmer, spel på rea. orginal är alltid bättre. Exempel, Själv har jag kört en crackad ver... 24/02 Säljer spel bättre vid REA? 24/02 Ja, gratis spel med DLC som är bra och som man vill ha skulle funka, produktplacering, gratis med premium tillgängligt där man får större inventory och kan göra fler gubbar etc, reklam. Finns ju ett free-to-play mmorpg som kostat lika mycket att göra... 24/02 - 24/02 Sorgligt att "folk" skyller ifrån sig på höga priser, marknadsekonomier, dåliga spel och en massa andra löjliga bortförklaringar, när det är pirater som skapat problemet från första början. Hur skulle ni reagera om er chef kom och sa att ni inte får någ... 24/02
Skicka en rättelse