I en IGN-artikel avslöjar #Sega att de klipper en del material ifrån det västerländska släppet av #Yakuza 3. Det handlar, enligt företaget själva, om innehåll som västerlänningar inte riktigt skulle förstå sig på, som till exempel en frågesport i japansk historia eller inslag med så kallade "värdinneklubbar". En värdinneklubb är en plats dit både män och kvinnor kan gå för att tala med en "värd" man finner attraktiv, som sedan flirtar med en, serverar drinkar och eh... sånt. Det är dock inte tal om något mer... fysiskt umgänge, om du nu fick några såna tankar.

Materialet mellan Yakuza 3 US/UK och Yakuza 3 JP är lite olika på så vis att vi tog bort vissa bitar för att kunna föra över spelet till väst på den tid vi hade på oss. De delar vi tog bort var delar vi kände skulle vara svåra att förstå sig på (som en japansk historie-frågesport) eller kanske inte skulle tilltala så mycket (som idén med värdinneklubbar). Vi bytte inte ut delarna vi tog bort, men vi gjorde helt säkert att handlings-kontinuiteten behölls intakt så att upplevelsen av historien var densamma som den japanska versionen och att det inte tog bort det mänskliga drama som är så inneboende i Yakuza-serien.

Den 12 mars släpps Yakuza 3 exklusivt för Playstation 3. Är du sugen på att leka japansk gangster?

kan hålla med att de kunde behållt innehållet för de som vill utforska det men personligen efter att ha spelat och gillat de första 2 spelen skarpt så va ju "värdinnedelarna" helt ärligt pisstråkiga. vill man uppleva verklig japansk kultur finns faktabö... 26/02 Kveldulver, Spectral med flera. Riktigt så enkelt som det står i Wikipedia-artikeln är det inte när det gäller NWC. Vad som i väst kallas Nintendo World Cup är i själva verket en del i serien Nekketsu Kouha Kunio-kun (hetlevrade hårdingen Kunio), som... 25/02 Vilket ju är högst subjektivt. Personligen så tycker jag det är dåligt att man tar bort innehåll. Dels för att det tar bort saker som från början var tänkt att vara där, oavsett hur viktigt detta var för storyn eller inte. Språket kan man ju självklart... 25/02 Det kändes ju dock som att förändringarna var till det bättre väl? 25/02 +1. Riktigt bra skrivet! 25/02 provade demot, usch. 25/02 Jag har alltid varit emot sådana här anpassningar då jag tror att de gör mer skada än nytta. Det finns ett alltjämt växande intresse för den asiatiska populärkulturen så det verkar konstigt att man fortfarande försöker avskärma oss från dem. Det är inte... 25/02 ofta de klipper bort intressanta saker 25/02 Bah, Blir säkert som AC2 gör. Ta bort innehåll "För det är för mycket" och lägga till det senare som DLC. Värsta som finns tätt intil map packs som DLC. Tycker att de borde släppa spelet som de är, samma med FF13, visst engelska voice actor är kul men... 25/02 Har de varit och tallat på ett av mina favorit spel NWC? Förtälj mer! 25/02
Skicka en rättelse