[n=36753 Gårdagens betaversion] av den uppdaterade Steam-klienten har satt fart på ryktena om att en Mac-version av nätbutiken/nedladdningsprogrammet kan vara på gång. Personer i Steam-forumet har rotat runt i programmet och grävt fram grafik som återfinns i Mac-operativsystemet OS X, bland annat knappar för fösterhantering och ikoner för dockan.

Tidigare i vintras skrev #Valve-medarbetaren Chris Green att företaget "verkligen" söker Mac- och Linux-kodare, vilket kan ses som ytterligare ett tecken på att det än så länge Windows-exklusiva programmet kan vara på väg att yngla av sig.

Såvitt känt har Valve i nuläget inte kommenterat spekulationerna.

Massor är väl att ta i, men visst finns det spel till Mac. Väldigt långt ifrån det utbud som finns till PC dock. Köper man en dator för att spela spel ska man köpa en PC om det är huvudsyftet. Är däremot spel långt ner på prioriteringslistan så fungerar... 27/02 Tycker det är en konstig diskussion. Varför skulle det vara dåligt att nånting kom på en annan platform än windows (läs: inte PC som alla skriver). OS X är ett riktigt smidigt och bra OS, den enda nackdelen är att den kräver Apples burkar. Så är man som... 26/02 Trist att en del är så negativa mot utvecklingen av Mac-tjänsten. Det kommer ju knappast drabba er negativt på något större plan, ni behåller ju er tjänst som den är men vi Mac-användare får däremot något vi saknat. Jag gick personligen över till Mac... 26/02 Finns massor av spel till Mac. Kolla bara den här sidan http://www.apple.com/games/articles/ Många/de flesta av dom finns redan på Steam i PC version. 26/02 Har svårt att se Steam på mac, inte för att jag har något emot det men vad finns det för spel till mac? Blizzard kör ju sitt eget race of säljer inget genom steam och kommer förmodligen aldrig att göra det heller. Sen återstår väl EA som har ett par tit... 26/02 Spelat TF2 genom Crossover på min macbook. Flöt bättre än min förra speldator så att mac inte ska klara spel är skitsnack. Nu kör jag dock mest spel genom bootcamp men vore underbart att ha steam i mac utan att behöva köra det genom crossover. Löjligt... 26/02 Vore fantastiskt. 26/02 Kanon. Men hur blir det med spelen då? Kommer jag kunna spela allt som finns i Steam idag? Om jag köpt något via Steam, måste jag köpa det igen då? 26/02 Skulle vara häftigare ifall Linux skulle få detta istället... Spelar ingen roll för mig, Steam är inget alternativ. Så länge man inte äger spelet fysiskt eller har spelet (på HDD) är det värdelöst. Om man förlorar kontot förlorar man allt - vad händer... 26/02 Härligt! Mer sånt här tycker jag! 25/02
Skicka en rättelse