Knappast någon har väl missat att [[Doom 3]] står för dörren med 13 augusti som officiellt releasedatum i bland annat Sverige. Men redan nu sprids spelet som en löpeld på internet enligt BBC News och under tiden för mätningen i söndags höll ungefär 50 000 personer på att ladda ner spelet på 1,5GB olagligt, trots att i de första länderna (däribland USA) inleddes försäljningen först på tisdagen.

Den brittiska nättidningen börjar nu spekulera i hur stora förluster denna nedladdning innebär för utgivaren, men vad våra tesurplande vänner inte räknat med är den stora skara gamers som laddar ner spelet och ändå planerar att köpa det när de väl ges möjlighet. Upprörda röster kan nu höras runt om i spelvärlden - förvånade inte över att spelet cirkulerar utan över att utgivarna upprepar samma misstag som begåtts så många gånger tidigare. Det är inte första gången ett spel skickas ut till butikerna flera dagar innan försäljningen får starta - och det gör knappast saken bättre att det dröjer ytterligare nio dagar innan spelet släpps i Europa.

Britterna har pejl på piraterna >>

Tipstack till Ramatosh

Samtidigt kommer rapporter från CNN Money som skriver att Doom 3 verkar slå de flesta försäljningsrekord som hittills upplevts. Hos våra amerikanska vänner har spelkedjor valt att öppna sina butiker redan vid midnatt igår för att kunna ta hand om den stora strömmen förväntade kunder, som precis som väntat dök upp i stora mängder.

"The releases of 'Doom 3' and 'Half-Life 2' may be more responsible for more computer upgrades than any other factor in the past several years."

- Gary Cooper, analytiker

Spana in vad amerikanerna har att säga >>

Tipstack till Lindeman

Skicka en rättelse