Fredrik Liliegren som en gång i tiden var VD på #DICE har i en intervju med GamingUnion gett sina tankar om Wii, i gemene mans mun benämnt som en spelkonsol från #Nintendo. När han fick frågan om han skulle utveckla för Wii utifrån att han vore en traditionell utvecklare svarade han:

Om jag fick betalt för att utveckla ett Wii-spel skulle jag gjort det. Jag skulle inte satsat ett unikt IP på Wii:n idag om jag inte trodde att jag hade en garanterad fullträff.

Därefter svarade han på varför:

Därför att Wii, för mig, jag skulle beskriva den som ett virus, som inte fastnar. Alla kommer hem, det är en leksak, människor måste fatta att Wii är en leksak, inte en underhållningsfokuserad produkt. Folk kommer hem till någon, de spelar Wii en stund, känner att den är riktigt cool, blah blah blah, de går ut och köper en. Fråga folk hur ofta de spelar på sin Wii, som inte är en core-gamer-konsument för de har en Xbox 360 och en Wii eller en Playstation 3 och en Wii. De människor som bara äger en Wii, fråga den konsumenten hur ofta denne använder sin maskin. De använder den helt enkelt inte, den var cool, men de är inte gamers, så de plockar undan den. Förutom Wii Fit-fenomenet som hjälpte många människor få en söt och trevlig röst berätta för dem att de är tjocka och måste träna, de behöver finna andra alternativ. Nintendo är smarta på det sättet att de inser att det inte är en videospelsmaskin, det är inte en spelmaskin.

Hårda ord minst ut sagt. Vad anser du om hans resonemang?

hahaha, han måste ha missat något Wii är väl om något en underhållningsmaskin medans de andra två (PS3 och 360) är något man sitter mest själv och lirar. Det finns ju bra många bra fler party spel till wii än de andra två. som i princip bara har buzz... 02/03 Efter SNES gick allt åt pipan imo. 02/03 Läste du originalcitatet? Det fanns en länk bifogad. Heck it, jag bifogar både min egna översättning och originalet. Det var en luddigt skriven text från början. Så än en gång, läste du citatet även på engelska innan du skrev? Därför att Wii, för mig,... 01/03 Det är precis vad jag alltid sagt om Wii. Och citatet var rikigt dåligt översatt btw, Google translate eller? 01/03 Wii är en party / underhållningsmaskin, lite som han säger, en leksak. Men att säga att inte andra spel är avancerade "leksaker" vore också fel! Tycker väl att allt det kan ses som lek. Tycker dock att han kanske går lite väl hårt mot wii då de satt en... 01/03 Mycket av dom stora titlarna som kommer till xbox 360 och PS3 släpps på PC så införskaffade mig ett Wii. Lånade ett Xbox 360 men spelade bara några få timmar på det sen dammade det i en vecka tills kompisen kom o hämtade det. Samma grej med PS3an spelad... 01/03 Håller helt klart med, för många koncenterar sig bara på ''stora'' fps titlar som oftast är värdelösa. MW2, halo är bara några exempel. 01/03 Surt sa räven. Nintendo skrattar hela vägen till banken. Bara för att några sura nördar sitter och gråter för att de inte får spela FPS som de alltid gjort så behöver det inte betyda att folk inte uppskattar Wii. Om den är så dålig så hade väl fan inte... 01/03 Haha helt rätt xD , dom på dice är fan i mig trogna sina hardcore fans =) 01/03 Sure lots of butthurt på båda sidorna här >_> 01/03
Skicka en rättelse