#Tecmo meddelar att PSP-titeln #Dead or Alive: Paradise släpps i Europa den andra april. Vi har sedan tidigare publicerat både bilder och filmer från spelet, som av vissa beskyllts för att vara både sexistiskt och kvinnoförnedrande. Men enligt Tecmo-producenten Yoshinori Ueda har syftet aldrig varit att göra ett mjukporrspel, utan snarare att "visa upp vackra kvinnor och deras kroppar".

Det är absolut inte något vi haft intentionen att göra [mjukporr]. Sett ur vårt perspektiv så försöker vi skapa vackra kvinnor, det har varit vårt fokus - vi vill att våra karaktärer ska vara vackra. DoA-karaktärerna är starka och att de ser ut som de gör beror på att vi vill visa upp skönheten hos kvinnor. Vi försöker absolut inte nedvärdera kvinnor. De har vackra kroppar. Vi försöker visa upp deras vackra kroppar men vi vill inte vara nedvärderande samtidigt - vi försöker visa att de är vackra karaktärer. Det handlar inte om att vi vill göra mjukporr. Det är definitivt inte målet.

Så nu vet ni - unga, knappt bikiniklädda damer med ballongtuttar är absolut inte att betrakta som mjukporr. Det spelar ingen roll att halva spelets nöje är att fotografera damerna i olika poser, eller att amerikanska åldersmärkningsorganisationen ESRB kallade spelet för "läskig voyeurism" och "bisarrt". Ueda vet att alla inte håller med honom, men verkar rätt nöjd ändå.

Vi vet att alla kommer ha olika upplevelser av spelet - alla har sin egen åsikt. För oss var målet att erbjuda en liten bit av paradiset för användarna, och vi hoppas att folk som spelar spelet kommer ta med sig känslan av att de besökt paradiset.

En liten bit av paradiset:
[video=4389]

Skicka en rättelse