Spelarskapade King's Quest-hyllningen The Silver Lining släpps inte under våren som det var tänkt, eftersom #Activisions arga advokater tvingat fansen att upphöra med utvecklandet. The Silver Lining hade varit på gång ända sedan 2005 innan beslutet att stänga ner projektet nu damp ned som napalm i regnskogen. Till saken hör också att The Silver Lining-utvecklarna hade tillstånd av gamla varumärkesägarna Vivendi och Sierra, men när nu King's Quest-rättigheterna tillfallit Activision så är det nya tag.

Efter de senaste månadernas överläggningar och förhandlingar mellan oss och Activision så har de kommit fram till beslutet att de inte är intresserade av att tillåta en icke-kommersiell licens för The Silver Lining, och de har bett oss att upphöra med utvecklingen och ta ner allt relaterat material från vår webbsajt. Vi måste, och kommer att, rätta oss efter detta beslut, hur mycket vi än önskar att vi kunde göra på annat sätt.

Efter åtta års arbete rann alltså allt ut i sanden i slutändan. Var The Silver Lining något som du gick och väntade på?

Ska fan inte köpa mer Activision spel i alla fall, visst kan man vilja gå med vinst, MEN VAFAN gjorde detta spelet? 02/03 Activision har varken känsla eller kärlek för spelare eller fansen... Activision är det nya EA. Hade jag utveckalt det hade jag "läckt" det till allmänheten. Så jävla dåligt och helt onödigt av activision. 02/03 Activision är fan ute efter att förstöra hela spelindustrin, speciellt PC delen. För helvete kan inte nån skjuta Kotick i skallbenet med en 12 slug? 02/03 Visst är det så att marknaden alltmer kommer att domineras av ett fåtal aktörer. Utgivare gör inte så mycket annat än att sitta på stora pengahögar med vilka de finansierar eller köper upp studios. Det är väl bra för studios att få tillgång till en stör... 02/03 Om det nu är vardagsmat och fördjävligt, borde man inte klaga då? Förstår inte varför man inte får klaga om det är vardagsmat. 02/03 mjäk mjäk detta är vardagsmat. åldersgränsen på internet verkar ha blivit välidgt låg o man klagar överallt. även om många är 30+ så beter sig alla som 10-12 åringar känns de som ibland. 02/03 *host* Utgivare. 02/03 Tyvärr måste jag göra dig besviken: EA, Activision och Ubi står för en stor majoritet av alla spel som släpps. Så såvida du inte bara spelar Viva Pinata och Wii får du finns dig i läget. 02/03 Fyyyyyyy faaaa..... riktigt grymt jävla lågt....:down::down::down::down: 02/03 Sånt här ger dålig eftersmak. Jag älskar när fans håller liv i gamla serier som utvecklare övergett och skapar nytt material. Jag har tex nyligen haft jättekul med wake of gods till homm3. Det här beslutet sätter upp Activision på min svartlista. Synd... 02/03
Skicka en rättelse