Uppdatering: Problemen ska nu vara över, skriver Sony. Det hela berodde på ett fel med datumhanteringen: äldre PS3:ors inbyggda klocka räknade 2010 som ett skottår. När det blev den 1 mars istället för den 29 februari uppstod en rad problem, som i och med att tiden vandrat vidare till den 2 mars har löst sig själva.

Ursprunglig nyhet: #Sony berättar i kväll att man är en lösning på spåren för Playstation 3-buggen som vi [n=36808 skrev om i morse]. Problemen gäller de äldre, större Playstation 3-modellerna (alltså inte Slim-modellerna som släpptes i höstas) och man hoppas kunna åtgärda problemet inom ett knappt dygn. Tills dess uppmanas alla som har de berörda modellerna att inte använda sina konsoler.

Precis som många antagit har problemet att göra med en bugg gällande hur maskinens systemklocka fungerar. Det får till följd att konsolens klocka ställs tillbaka till år 2000, PSN blir oåtkomligt, vissa spel och filmer fungerar inte, med mera. Håll koll på nedanstående länkar för officiella lägesuppdateringar.

Skicka en rättelse